Genbrug af smykker

Genbrug er en vigtig del i kampen mod de barske klimaforandringer. Man kan genbruge mange forskellige ting – herunder møbler og tøj, men bestemt også smykker. Det er muligt med sølv smykker og guld smykker – genanvendelige og miljøvenlige. 

Når der skal udvindes ædle metaller, som er det guld og sølv er, så forurener det ekstremt meget og CO2 i store mængder udledes i atmosfæren. Man skal derfor finde alternativer til den  ordinære smykkeproduktion, for at sikre bæredygtige smykker. Dog er dette faktisk lige til. Det har ingen betydning for slutproduktet. Smykket er stadig ligeså smukt og værdifuldt, selvom det er genanvendeligt sølv og guld.

Især smykker i ædle metaller / ægte smykker, egner sig specielt godt til genbrug. Det skyldes at, materialer som guld og sølv ikke tager skade af korrosion ligegyldig dets alder. Dette betyder at med omtanke og pleje af ens smykker, så kan de holde utallige år. 


Genanvendelige smykker på markedet

Flere og flere smykkebrands producerer deres smykker i genanvendeligt sølv og guld. Det betyder at man har mange muligheder for at finde bæredygtige smykker, som passer ind i ens smykkeskrin. Herudover så har disse smykker ofte også et tidsløst design. Dette gør at de kan bruges igen og igen – også på tværs af generationer. 

Bærsmykker forside

Omsmeltning af smykker

En anden måde at anskue de genanvendelige smykker på, er at man som forbruger vælger at få omsmeltet sine ‘gamle’ smykker. Der er ingen grund til at smide dyrebart guld og sølv ud. Her vil der blot ske en ny forurening, for at udvinde ædle metaller til nye smykker. 

 

Har du gammelt guld og sølv til at ligge, så har du flere muligheder. Du kan enten sælge det til en smykkeforhandler, som så vil genbruge det i produktionen af nye smykker, eller du kan vælge at få det omsmeltet til et nyt personligt smykker.

Det er vigtigt vi tænker i banen sølv smykker og guld smykker – genanvendelige

Genanvendelige smykker
Kategorier: Blog

1 Kommentar

Bæredygtige smykker - BærSmykker · 24. februar 2021 kl. 22:57

[…] Sølv smykker og guld smykker – genanvendelige […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *